PRIJAVI SE IN PRIDI NA PREIZKUS petja

  PROGRAM

  Akademija za otroke in mladostnike

  Petje dobro vpliva na otrokov psihološki razvoj. Sprošča hormon sreče, pomaga pri koncentraciji, spodbuja ustvarjalnost in domišljijo. S petjem si otroci zboljšajo spomin, se lažje naučijo izgovarjave, se naučijo tujih jezikov in razvijejo dobro pljučno kapaciteto. Petja se učijo skozi igro, v kateri neizmerno uživajo, pri tem pa urijo tudi svoje možgane.

  CILJI:

  – Koncentracija,
  – urjenje spomina,
  – samozavest.

  Tehnika Petja

  Nepravilna tehnika petja med drugim pripelje do poškodb glasilk, zato je nujno, da za pevca tako pomemben inštrument uporabljamo pravilno.

  Če imate glas, lahko pojete, o tem ni dvoma, pomembno je le, da ga znate pravilno uporabljati in nadzorovati. Učili se boste po metodi Helene Blagne, ki je rezultat dolgoletnih izkušenj in znanja.

  CILJI:

  – Povečan razpon,
  – zdrav in močan glas,
  – obvladovanje različnih stilov petja.


  PRIDRUŽI SE NAM ZDAJ!

  V ospredju poučevanja je dobro počutje naših učencev, zato so skupine skrbno oblikovane in temu primerno majhne.

  Odrski nastop

  Zdrav, močan in dober glas je pomemben, vendar ga dopolnjuje to, kako se obnašamo na odru in kakšen vtis naredimo na občinstvo. Pomembno je, da se mladi talenti čim prej začnejo učiti odrskega nastopa, spontane gestikulacije, gibanja in pravilne mimike. Mentorica Helena Blagne bo nanje prenesla dolgoletne izkušnje, ki si jih je nabirala na domačih in svetovnih odrih.

  CILJI:

  – Pravilna uporaba mikrofona,
  – samozavest,
  – izdelan imidž.

  Interpretacija

  Pevci smo v glasbenem smislu pripovedovalci zgodb, saj moramo te na čim bolj naraven, prepričljiv in iskren način ponesti med občinstvo. Poskrbeti moramo, da se občinstvo vživi v zgodbo, začutiti morajo našo predanost. Ko smo na odru, postanemo glasba. Ko stopimo na oder, se zlijemo s toni, z melodijo, besedilom, energijo v prostoru.

  CILJI:

  – Pozornost občinstva,
  – vživljanje v skladbo,
  – prepričljiv nastop.

  KAKO ZAČETI?

  Vokalna akademija je prostor, kjer se mladi pevci in ambiciozni vokalisti učijo osnov petja, kot so dihanje, drža in dikcija. Ta osnovna načela so ključna za močne in dobre vokalne nastope. Naši strokovni učitelji petja pomagajo mladim začetnikom skozi zgodnje stopnje napredovanja vokala, pomagajo razvijati barvo glasu in kako ohranjati enakomeren tempo. Za razliko od večine poukov petja lahko pri nas pričakujete tako tedenske zasebne ure petja kot skupinske vaje.

   

  ZAKAJ JE VOKALNA AKADEMIJA NAJBOLJŠA ZATE?

  Če si začetnik, amater ali profesionalni pevec – neodvisno od pevskega stila – in se želiš naučiti pravilne pevske tehnike, razviti in ohraniti stabilen glas, povečati pevski razpon, se naučiti nastopati, osvojiti oder in odkriti svojo odrsko prezenco, je čas, da vam predstavimo pravilno pot do vsega naštetega.

  Prednost Vokalne akademije Helene Blagne so bogate glasbene izkušnje naših mentorjev Helene, Mile, Nina,  Janje in Luke, in sodoben pristop k učenju. Ni pomembno, ali pojemo pop, rock, opero, pomembno je, da obvladamo pravilne tehnike petja, s katerimi med drugim ne obremenjujemo svojih glasilk. 

  "Našim učencem pomagamo pri premagovanju treme in odrskem nastopu. Ne nazadnje je za uspeh v glasbenem svetu poleg kakovosti in znanja pomembno tudi to, da imamo močno osebnost, vizijo, imidž in posluh za občinstvo."
  HELENA BLAGNE

  JE VOKALNA AKADEMIJA HELENE BLAGNE NAMENJENA MENI?

  Da, vokalna akademija je namenjena prav tebi! V akademiji poučujemo tako otroke kot tudi mladostnike. Pri nas ste dobrodošli tako popolni začetniki brez pevskega predznanja kot tudi izkušenejši pevci, ki si želite izboljšati svoje pevske sposobnosti in se pripraviti na nastope v javnosti,

  Play Video

  No posts were found for provided query parameters.

  No posts were found for provided query parameters.

  ,,
  Izjave zadovoljnih učencev in staršev

  O vokalni šoli

  Vsak teden se veselim obiska Vokalne akademije, saj se hitro učim in napredujem. V preteklosti sem že obiskala šole petja in imela individualne ure, ampak še nikoli se nisem počutila tako dobro, kot v družbi Lukasa, Nina, Mile in Helene. Ker si resnično želim ustvarjati na glasbenem področju, vem da sem na pravem mestu!

  Lea iz Ljubljane

  Izjave zadovoljnih učencev in staršev

  O Vokalni akadamiji

  Hvala Helena in ekipa, da ste me sprejeli! Peti z vami je res posebno doživetje. Šolo obiskujem dvakrat tedensko in se res zadovoljen z delom mentorjev, ki me spodbujajo in delijo svoje znanje! Hvala, ker ste!

  Nik, 15 let

  Izjave zadovoljnih učencev in staršev

  O Vokalni akadamiji

  Skupaj z 8 letno hčero sva dolgo iskali pevsko šolo in prišli do Helene Blagne in njene ekipe. Kot ženska in glabenica me je Helena od vedno navduševala in ko sem spoznala še ostale mentorje, ki skrbijo za otroke, sem bila prepričana, da je to okolje v katerem želim, da se hči uči petja. Toliko energije in srčnosti na enem mestu, ki jo prinašajo učitelji in učenci je prav neverjetno.

  Mojca iz Trzina

  Izjave zadovoljnih učencev in staršev

  O Vokalni akadamiji

  12 letna hči si je že dolgo želela nadgraditi svoje znanje iz glasbene šole na urah petja. Odkrili sva Vokalno akademijo Helene Blagne, ki jo redno obiskuje in je res navdušena nad mentorji in vzdušjem v skupini, ki jo obiskuje. Hvala Helena in ekipa!

  Tina iz Brezovice

  ,,


  NE ODLAŠAJ S PRIJAVO

  V ospredju poučevanja je dobro počutje naših učencev, zato so skupine skrbno oblikovane in temu primerno majhne.

  Predani petju

  TVOJI MENTORJI

  Naša prednost so bogate glasbene izkušnje, naš pristop k poučevanju petja je sodoben. Skupaj pa bomo dosegli cilje in rezultate, ki si jih želite.

  Luka Marcus

  Pevec

  Mila

  Pevka

  Helena Blagne

  Vodja akademije in mentorica

  Nino Ošlak

  Kompozitor

  Janja Nagode

  Korepetitorka

  Kakšna je cena program?

  Da bi se približali vsem željam in potrebam naših učencev, smo oblikovali skupinske in individualne programe. Cena za skupinsko udeležbo je od 30 EUR/uro, medtem ko je individualna cena od 40 EUR/uro naprej, odvisno od obsega sodelovanja.

  Kakšna je minimalna starost otroka za učenje petja?

  S poučevanjem otrok lahko začnemo že zelo zgodaj. Najmlajši učenci naše akademije so stari 7 let. Pevska ura za otroke je sestavljena skozi igro, tako da se otroke v petje uvaja počasi in na njim prijazen način. Bistvo naših mentorjev je, da se otroci veselijo prihoda k nam in da je to zanje nepozabno doživetje.

  Koliko časa bo moj otrok potreboval, da bo znal peti?

  Natančno ne moremo določiti trajanja poučevanja, saj je to odvisno od želja staršev in otrok ter seveda od njihovega talenta, pripravljenosti na učenje in želje. Nekateri se odločijo za krajše obdobje, da usvojijo vse potrebne osnove, spet drugi si želijo dolgoročnega obiskovanja akademije. Programi so prilagojeni vašim željam in potrebam.

  Kako pogosto obiskovati akademijo?

  Priporočamo, da obiskujete akademijo vsaj enkrat tedensko. Za tiste, ki si želite hitrejšega napredka in bolj intenzivno učenje pa predlagamo, da nas obiščete dvakrat tedensko.

  Kako izgleda skupinsko in kako indivudalno učenje?

  Kvaliteta učenja in nivo znanja je enak, le da je pri skupinskih urah več interakcije med udeleženci. Skupinske delavnice so priljubljene med otroci, daj se pri petju zabavajo s sovrstniki in hkrati razvijajo zdravo tekmovalnost.

  Kdaj je najbolj primeren čas, da otrok začne s petjem?

  Priporočljivo obdobje, da otrok prične s petjem je vsekakor obdobje pubertete. Petje ime namreč izjemno pozitiven psihološki vpliv na otroka in njegov razvoj. Vsi, ki si želijo prej izpopolnjevati svoje pevsko znanje pa lahko začnejo z akademijo s sedmini leti.

  Na vrh
  H E L L O T H E R E
  S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. View more
  Se strinjam