Vodja akademije in mentorica

Helena Blagne

Ikona slovenskih glasbenih odrov Helena Blagne velja za najuspešnejšo slovensko pevko vseh časov. Zmagovalka mnogih festivalov (MMS, Splitski festival, Makfest, Ohridski festival, Eurofest) je v karieri izdala 20 albumov in imela več kot 5000 koncertov, gledaliških predstav in nastopov doma in po svetu. V svoji izredno plodni in uspešni karieri je prodala tudi več kot dva milijona in pol nosilcev zvoka.

Glasbeno izobrazbo je začela na jeseniškem oddelku glasbene šole pod vodstvom profesorja Janka Pribošiča – smer kitara, nato je svoje glasbeno znanje izpopolnjevala v kranjskem oddelku glasbene šole pri profesorici Sabiri Hajdarevič – smer klavir in solo petje. Daleč največ izkušenj in pevske izobrazbe pa je Helena pridobila z dvanajstletnim študijem solo petja pri mednarodno priznani umetnici in profesorici petja Kseniji Vidali Žebre.

»Nič na tem svetu ni nedosegljivo. Talent je pomemben, a bistvo ostaja drugje. Ljubezen do glasbe, vizija, vztrajnost in izobrazba, da glas poosebiš do točke, ko ne misliš več na tehnične podrobnosti. Sama sem goreča zagovornica glasbene izobrazbe. Glasba je življenje, ustvarjalnost in genialnost v glasbi ne poznata meja, glasba premaguje medgeneracijske ovire, ne potrebuje leporečja in ne vsiljuje okvirov. Talent, vztrajnost, ustvarjalnost, strast in veselje do najčistejšega in najlepšega čustva, ki se imenuje glasba, sestavljajo zgodbo. Zgodbo uspeha,« pravi Helena.

Na vrh
H E L L O T H E R E
S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. View more
Se strinjam